Бащата на блъснато от полицай детя на пътя проговори за инцидента.Служител на

...
Бащата на блъснато от полицай детя на пътя проговори за инцидента.Служител на
Коментари Харесай

Бащата на блъснатото от полицай дете: Служителят на Жандармерията се е движил доста бързо

Бащата на блъснато от служител на реда детя на пътя проговори за инцидента.

Служител на Жандармерията блъсна 9-годишно дете на пешеходна пътека в село Лозен във вторник вечерта, след което бяга от мястото на случая. По-късно служители на реда задържали водача. Детето е добре, има леки травми и охлузвания по тялото.

„ Детето ми е било с колело. Колата е блъснала задната гума на велосипеда и самото то го е бутнало на земята. Няма контакт с автомобила. От очевидци разбрах, че служителят на Жандармерията се е движил много бързо ”, обясни  в ефира на Нова телевизия бащата на потърпевшото дете Любомир Топалов.

Топалов е приказвал с водача, предизвикал случая, по телефона. „ Призовах го да пристигна, с цел да се забележим. Обясних му, че има полиция и го търсят. По телефона го усетих, че е пийнал и несъответстващ. Говореше несвързано, дори с лека подигравка ”, сподели още мъжът.

Свидетели на случая описаха, че откакто е блъснал момчето, водачът е тръгнал с бърза скорост към София. По знамение не прегазил човек, опитал да спре автомобила му.  

Кметът на Лозен Дойчин Анчев изясни, че произшествия на основния път има непрекъснато, а придвижването е интензивно. Писал е няколко писма за повдигане на пешеходните пътеки и за понижаване на директния трафик - към този момент обаче резултат няма.

„ Искам институциите да си свършат работата уместно. Благодарен съм на чиновниците на „ Пътна полиция ”, които взеха драговолно случая и свършиха работата си съответно. Трябва да даваме публичност на сходни случаи, с цел да не се потулват. Този човек да си понесе следствията ”, моли Топалов, написа novini.bg.

Пробата с дрегер на служителя е посочила 0.5 промила, научи NOVA. Тя обаче е взета три часа след случая. Предстои да му бъдат взети кръвни проби, които ще покажат с какъв брой тъкмо промила е бил той по време на случая.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР